Kokedama er en japansk teknik, hvor man vikler grønne planter ind i mos og reb, og hænger dem ned fra loftet.  På Formland UPgraded messen i sidste weekend, havde Eckmann Studio dedikeret en workshop til plantevikling – og det kunne jeg slet ikke stå for; så jeg kastede mig straks over det med vandspray, forklæde og garn til vikling.

Step by Step – DIY

Du skal have mos, vandspray, planter i potter, snor til vikling

 

1. Fold din mos plade ud og spray den med vand – og placer din plante uden potten oven på.2. Form planten med mos til en kugle, så godt ud kan. Og begynd at vikle med garnet – på kryds og tværs, så der kommer styr på planten, og den bliver fin rund.

3. Og når formen er god, og du er tilfreds, bindes garnet fast, så planten får en fin retning, når den skal hænge fra loftet.

På Formland UPgraded var der bundet en stor hængende have over et langt podie, ihh hvor så det bare fint og inspirerende ud. Haven kunne hejses op og så var der catwalk med fashion og planter hver dag.

Jeg kunne være blevet hele dagen i planteworkshoppen og vikle, men jeg måtte tage forklædet af igen – og videre for der var stadig masser, der skulle ses på messen.
Stort tak til Eckmann for kæmpe inspiration endnu en gang på Formland.

Mere inspiration fra messens trendzoner: