Jeg har fået lov til at teste røremaskinen Teddy – så nu er den hvide køkkenmaskine flyttet ind på køkkenbordet derhjemme. Juiceren måtte lige vige pladsen… jeg tænker røremaskinen skal stå fremme, ellers bliver den sikkert ikke brugt nok.

Jeg er ikke den store bager – så der er linet op med livlinier – som bagebøger og indkøbt surdej.

Jeg starter ud med rugbrød, det spiser vi en del af – så det kunne være lækkert at få til vane og bage det selv. Og når jeg nu er igang med rugmel, rugkerner og græskarkerner, så laver jeg da lige en plade choko-rughapser også – fra Emmerys “Den Økologiske bager” – gode snacks til ugens løb.

IMG_0292Skålene i emalje er super anvendelige – sættet med flere størrelser runde skåle  passer lige til bagning.

IMG_0291

 Tålmodighed skal der til, kernerne skal stå i blød 24 timer.

IMG_0256

 Tools der vil noget… Teddy er kram og det er redskaberne til maskinen også.

IMG_0345

Jeg er nybegynder ud i bagning – så det er rart at have nogle erfarne hjælpere ved hånden.

IMG_0342

Den store 5 liters skål fra Teddy maskinen – er fin at mixe det hele sammen i

– og så til den nemme del – at sætte maskinen igang med 15 minutters røretid – der fik jeg lige vasket alle skåle og bageudstyr af imens.

IMG_0366

Er ret stolt over mine første rugbrød, der dog fik en anelse for meget malt sirup og derfor blev ekstra mørke – men det smager godt.

 

IMG_0460

En morgenmad´s platte med hjemmebagte choko-rughapser og rugbrød…

Så er bagningen sat igang, der skal meget øvning og testning til, det er jeg ikke i tvivl om.

Og det er tidskrævende indtil jeg får opbygget nogle rutiner, men også sjovt og en hyggelig proces – varmt brød direkte fra ovnen er noget særligt.

Bagetips modtages gerne….